De Poort tot Nationaal Park de Biesbosch 

Koop een Cadeaupas, leuk om te geven maar ook leuk om te krijgen.

Voorwaarden
- De cadeaukaarten zijn niet inwisselbaar voor geld. 
- Ook geven wij geen geld retour op een cadeaukaart.
- U kunt de cadeaukaarten inwisselen bij Vissershang Horeca & Recreatie


Onze Corona-regels


 

 Vissershang Horeca & Recreatie

Al vanaf 1969 gerund door Fam. Weterings. 
Je kunt er heerlijk vertoeven, aan of op het water. Het heeft een mooi terras, een gezellig bruin café,  waar je kunt genieten van een hapje en een drankje, maar ook van een heerlijke maaltijd. Wil je meer van het prachtige natuurgebied zien, dan kun je een wandeling of een vaartocht maken. Vissershang heeft een bootverhuur, bestaande uit roei-, motorboten, kano's en motorsloepen. Wil je meevaren op een fluisterboot die geruisloos door het gebied gaat en waarop een natuurgids u vertelt over flora, fauna en geschiedenis van de Biesbosch, dan zit u goed bij Vissershang.

Café Restaurant

Café-restaurant Vissershang, een gezellig bruin café aan de rand van Nationaal Park De Biesbosch in Hank, met uitzicht op de jachthaven. Het Café-restaurant is zes dagen per week geopend, behalve op woensdag (uitgezonderd juli en augustus) en heeft ongeveer 50 zitplaatsen met een ruime gezellige bar. Op zonnige dagen is er een terras met 75 zitplaatsen en uitzicht op de haven. 
Lees meer.....


Zaal

In onze zaal heeft u de mogelijkheid om met uw gezelschap een leuke middag en/of avond te hebben. Voor gezelschappen tussen 25 en 170 personen kunnen wij uw uitstap tot een onvergetelijke dag maken. Vanuit onze zaal heeft u uitzicht over de jachthaven en over De Aakvlaai, u zit dus midden in de natuur. De zaal leent zich uitstekend voor vergaderingen, teambuildingsdagen, bijeenkomsten, familiereünies, diners op maat, bruiloften, bedrijfsuitjes ect. Maar ook met regelmaat worden er openbare activiteiten georganiseerd.Het   hele   jaar door   is   Zaal   Vissershang   beschikbaar   voor   uw   feest   of bijeenkomst  van  maandag  t/m  zondag.  Voor  wat  u  ook  wilt organiseren. Zakelijk of privé.  Lees meer.

 


Kano- & botenverhuur Vissershang

Wilt u eens een keer lekker het water 
 op en genieten van dit prachtige natuurgebied, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons bedrijf ligt  midden in de Biesbosch, 1 van de 4 mooiste natuurgebieden van Nederland.  U hoeft dus geen drukke waterwegen over om van het natuurschoon te kunnen genieten. De kreekjes van dit rustige gebied kunt u bevaren met een van onze roei- of motorboten, kano’s of sloepen

Reserveer direct....Rondvaarten met fluisterboot

De  fluisterboot  is  een  authentieke  rietaak,  voorzien  van  een door  zonne-energie  aangedreven  electro-motor.  Vroeger  werd de  rietaak  gebruikt  om  hout,  riet  en  landbouwproducten  uit  de Biesbosch    naar    de    vaste    wal    te    brengen.    Fluisterboot "Vissershang"  biedt  plaats  aan  zestig  personen.  Tochten  met deze   boot   leiden   u   door   kleine   kreken   en   geulen   van   het Nationaal  Park  de  Biesbosch. Lees meer...


De Biesbosch en meer

Beleef en Geef De Biesboschfonds
In 2013 werd door drie Biesbosch-ondernemers het Beleef en Geef Biesbosch Fonds opgericht. Met vrijwillige bijdragen van gasten zamelen ze geld in om recreatieve voorzieningen in De Biesbosch in stand te houden. Inmiddels zijn meer dan 30 recreatieve bedrijven in De Biesbosch aangesloten.

Geef voor een beleefbare Biesbosch!
De middelen die Staatsbosbeheer en het Parkschap NP De Biesbosch ontvangen, zijn niet genoeg om de recreatieve voorzieningen voor de bezoekers goed te onderhouden. Ondernemers rondom de Biesbosch hebben daarom de handen ineen geslagen en het Beleef en Geef de Biesbosch fonds opgericht. Een fonds dat rechtstreeks ten goede komt aan projecten die voor gasten van het Nationaal Park van belang zijn. Bezoekers die de prachtige natuur van de Biesbosch beleefd hebben, wordt een kleine vrijwillige bijdrage gevraagd voor het fonds. Deelnemers bepalen zelf voor welk project ze geld inzamelen en op welke manier ze dat doen.

Voorbeelden
In 2017 werden in de Biesbosch 6 bankjes geplaatst langs populaire wandelpaden en werden de strandjes van de Aakvlaai grondig schoongemaakt. In de jaren daarvoor zijn onder meer 3 kanoroutes bewegwijzerd en kreeg ‘Samen de Natuur in’, een natuurclub voor mensen met een verstandelijke beperking, een gift uit het fonds.

Initiatiefnemers
De drie initiatiefnemers van het fonds zijn Biesbosch-gastheren Stayokay Dordrecht, Natuurpoort Vissershang (Hank) en Van den Diepstraten Botenverhuur (Drimmelen). Ze namen in 2012 op uitnodiging van Parkschap deel aan een internationale excursie naar het Lake District, waar ze al een aantal jaren met eenzelfde ‘visitor payback scheme’ werken. Het fonds kwam tot stand mede dankzij Europese subsidie uit het het project STEP (Sustainable Tourism in Estuary Parks).

Overnachten in en aan de rand  van Nationaal Park de Biesbosch

Campings in en aan de rand van de Biesbosch

1. Boerderijcamping Bergeijk | Biesboschweg 7, 4924 AA Drimmelen
     telefoon: 0183 500 246

2. Biesbosch Hoeve | Biesbosch 24, 4924 AA Drimmelen
     telefoon: 06 23939586

3. De Kurenpolder recreatie - Kurenpolderweg 31 4273 LA Hank
     telefoon receptie: 0162-402787

Hotels aan de rand van de Biesbosch
Hotel De Koppelpaarden - Dussen
Hotel Heere - Raamsdonksveer
Hotel de Korenbeurs - Made

Bed & Breakfast aan de rand van de Biesbosch
Bed & Breakfast Fort Bakkerskil - Nieuwendijk
De kasinn - Hank

Biesbosch Gastheren zijn Biesbosch-specialisten !

In en rondom Nationaal Park De Biesbosch zijn er speciaal opgeleide gastheren gevestigd:  recreatieondernemers die de cursus ‘Gastheer van de Biesbosch’ volgden. Als geen ander kunnen ze je vertellen over bijvoorbeeld de flora en fauna van het gebied of de cultuur en historie van De Biesbosch. Daarnaast beschikken ze over veel praktische kennis: waar je lekker kunt eten of goed kunt overnachten bijvoorbeeld. 

Ook hebben ze folders en kaarten van het Nationaal Park voor je om mee te nemen. Kortom; alles voor een geslaagde dag in De Biesbosch !


E-mailen
Bellen
Map
Info